Home  
Login
Username:

Password:

Remember me



Lost Password?

Register now!
Sections
Who's Online
29 user(s) are online (12 user(s) are browsing Forums)

Members: 0
Guests: 29

more...
Support us!
Recent OS4 Files
OS4Depot.net



« 1 (2)


Re: E-UAE Beta version
Not too shy to talk
Joined:
2009/10/6 18:09
From Italy
Posts: 312
We should ask E-UAE maintainer for a Sam optimized version!

   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2006/11/26 21:45
From A haunted Castle somewhere in the Bavarian Mountains
Posts: 2482
@DAX

Unfortunately the E-UAE maintainer is *quite* silent the last 6 month...hope he is well

_________________
If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~ Sir Paul McCartney
-
Did everything just taste purple for a second? ~ Philip J. Fry
-
Ain't got no cash, ain't got no style, ladies vomit when I smile. ~ Dr. John Zoidberg
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@Cyborg
You were right, this beta version runs MUCH slower on my Sam440. I will stick to the old version for the moment. I look forward to a newer version, because the GUI is really nice :) .

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Not too shy to talk
Joined:
2009/10/6 18:09
From Italy
Posts: 312
@Raziel
That's sad to hear, hopefully he's been busy with work and be back when some sparetime surface...

   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Just popping in
Joined:
2006/12/22 10:43
From Germany
Posts: 172
@PEB

Quote:

PEB wrote:
I am having one problem, though. I don't seem to be able to save configuration files with the GUI. Am I doing something wrong, or is this not available yet?


It should work (It does here of course). "Save default" just saves the config into .uaerc and "Save as" pops up an ASL requester where you can enter the name of the to-be-saved file.

_________________
AmigaOS 4 core developer
www.os4welt.de - Die deutsche AmigaOS 4 Gemeinschaft

"In the beginning was CAOS.."
-- Andy Finkel, 1988 (ViewPort article, Oct. 1993)
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@Cyborg
"Save default" crashed for me too. Maybe something to do with what's stored in the config file? You can find my current config here.

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Just can't stay away
Joined:
2009/7/7 3:34
From Toronto, Canada
Posts: 1961
@ChrisH

same thing happens for me

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Just can't stay away
Joined:
2009/7/7 3:34
From Toronto, Canada
Posts: 1961
@DAX

found this over at AW:

"m3x wrote:

"At the following link you'll find a version of E-UAE recompiled for Sam I did some days ago.
Don't know if it'll bring more performance on your setup, or not, but you may give it at try.

http://www.soft3dev.net/games/uae_0.8.29-sam.lha

_________________
Massimiliano Tretene, ACube Systems, S o f t 3"


I tried this out and it does have a definite performance increase in E-UAE overall on my Sam though still slow to be enjoyable for many games

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@328gts
As I mentioned on AW.net, that v0.8.29-sam is VERY SLIGHTLY slower than v0.8.28 . But given 667MHz Sam is barely enough in some cases, I think we need all the speed we can get, so I'm sticking with v0.8.28 for the moment.

Secondly, using the UAE config I posted on AW.net, I can get (say) 95% of games running pretty smoothly (ignoring the very occasional brief glitch) with 667MHz. Hence your 800MHz Sam should handle virtually everything fine using that config.


Edited by ChrisH on 2009/12/1 9:01:23
_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Just can't stay away
Joined:
2009/7/7 3:34
From Toronto, Canada
Posts: 1961
@ChrisH

ya I tried those settings but I'm still getting very slow results...maybe because I'm using Cyborg's GUI

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@328gts
Yes, the GUI version is VERY SLOW by comparison. Please use one of the other versions, along with my config (you should NOT need to edit the config at all).

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Not too shy to talk
Joined:
2009/10/6 18:09
From Italy
Posts: 312
@328gts
I tried all version including the Sam-Recompile (of the newer version) and the old 0.8.28 is the fastest sadly.
Probably the use of SDL in the newer version is bogging everything down. If m3x could do a re-compile of the 3.8.28 using the IBM library we would probably get the best UAE for Sam ever!

   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Just can't stay away
Joined:
2009/7/7 3:34
From Toronto, Canada
Posts: 1961
@ChrisH

ok thanks Chris..I'll give it a try as per your suggestions but I don't understand when you say I don't have to modify the settings?

@ DAX

yes let's hope we get a Sam modified version soon

_________________
_______________________________
c64-dual sids, A1000, A1200-060@50
Indivision AGA & Catweasel MK4+= Amazing
! My Master Miggies-Amiga1000 & AmigaONE X1000 !
mancave-ramblings

   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@328gts Quote:
I don't understand when you say I don't have to modify the settings?

I mean that the GUI should not be necessary. As long as the Kickstart ROM has the specified filename, then you do not need to edit it at all. Just run E-UAE, then press Ctrl-Alt-F1 to select a floppy disk. Ctrl-Alt-R to reset, and Ctrl-Alt-Q to quit.

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@Cyborg
Any progress in stopping E-UAE from making OS4 unstable after you quit it? This bug is probably going to receive quite a lot of attention when I release my program that makes it incredibly easy to run old Amiga games on OS4 (e.g. just double click a WHDLoad game to run it in E-UAE).


Edited by ChrisH on 2009/12/23 8:56:53
_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Just popping in
Joined:
2006/12/22 10:43
From Germany
Posts: 172
@ChrisH

Quote:

ChrisH wrote:
@Cyborg
Any progress in stopping E-UAE from making OS4 unstable after you quit it? This bug is probably going to receive quite a lot of attention when I release my program that makes it incredibly easy to run old Amiga games on OS4 (e.g. just double click a WHDLoad game to run it in E-UAE).


No. I don't have a frigging clue what is going on inside E-UAE which makes the system unstable. It's definitely not my GUI as I tried a compile without it with the very same results.

So I guess this is one of the bugs only Rich can fix himself, sorry.

_________________
AmigaOS 4 core developer
www.os4welt.de - Die deutsche AmigaOS 4 Gemeinschaft

"In the beginning was CAOS.."
-- Andy Finkel, 1988 (ViewPort article, Oct. 1993)
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@Cyborg
Damn

If the instability is reproducable for you, then you ought to be able to compile E-UAE such that it quits at various points during start-up. You should then be able to find roughly where it starts behaving badly, which should give a big hint where to look.

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top

Re: E-UAE Beta version
Home away from home
Joined:
2007/5/19 13:23
Posts: 2815
@all
My program to run old Amiga games easily with E-UAE is called RunInUAE, and will be announced shortly.

_________________
Author of the PortablE programming language.
I love using Amiga OS4.1 on my A1-X1000 & Sam440
Don't forget the official support forum for OS4!
   Report Go to top


« 1 (2)



[Advanced Search]


Powered by XOOPS 2.0 © 2001-2014 The XOOPS Project